Vabljeni na vitel vikend na Ptuju, 5.-6.10.2024

V duhu odličnega sodelovanja med kluboma so nas ptujski kolegi ponovno povabili na letenje z vitlom na njihovem letališču Moškanjci pri Ptuju. Nekateri naši člani so se takšnega dogodka že udeležili pred štirimi leti in bili nad doživetjem vzleta z vitlom navdušeni.

Letenje bo možno cel vikend, če le ne bo deževalo oz. ne bo premočnega bočnega vetra (S ali J).

Cena štarta bo 15 EUR. Na voljo bo ASK-13 s ptujskim učiteljem na zadnjem sedežu.

Pred letenjem bo organiziran briefing, torej priprava na vzlet z vitlom. Tako boste osvojili tudi teoretične osnove in se poučili o posebnostih vzleta z vitlom, preden boste sedli v letalo.

Vabljeni katerikoli dan ali pa oba dni skupaj. Na letališču so na voljo tudi sobe, kjer je prostora za 12 ljudi, sicer pa je v bližini letališča in na Ptuju kar nekaj ugodnih nastanitvenih možnosti.

V soboto zvečer bi ptujski kolegi za vse udeležence pripravili tudi piknik. Prispevek bo 10EUR na osebo.

V primeru slabega vremena je rezervni datum 12. in 13.10.

Prijave oddate pri Gašperju Kocjančiču prek e-maila: gasper.kocjancic@alc.si ali telefona 040 951 285. Navedite kateri dan bi prišli oz. v primeru da bi prišli oba dni, če boste prenočili v sobi na letališču. Navedite tudi ali že imate izkušnjo vzleta z vitlom.

Za predpripravo dodajamo tudi dve prezentaciji o vzletu z vitlom in teste, ki jih lahko izpolnite in prinesete s seboj, sicer pa boste to lahko storili tudi na briefingu.

Vljudno vabljeni! 

Jadralna sekcija AK ALC

    Comments are closed