Odlični rezultati naših jadralnih pilotov na državnem prvenstvu na Ptuju!

Pretekli vikend se je na Ptuju zaključilo državno prvenstvo v jadralnem letenju, ki so ga ptujski kolegi organizirali ob 70. letnici ustanovitve aerokluba Ptuj. Zaznamovala ga je odlična udeležba 40 pilotov iz kar enajstih slovenskih aeroklubov, ki so tekmovali v klubskem in odprtem (mešanem) razredu. 

Po štirih tekmovalnih dneh si je naslov državnega prvaka v klubskem razredu priletel Mark Travner (AK Celje). Drugo mesto je zasedel naš član, Viktor Bečan, ki je z udeležbo na tekmovanju proslavil tridesetletnico svojega letenja, tretje mesto pa je osvojil Robert Šlaus (AK Murska Sobota).

Prva tri mesta v odprtem razredu so zasedli člani AK ALC. Naslov državnega prvaka je ubranil Boštjan Pristavec, pred Borisom Žoržem in Jernejem Lokovškom.

Iskrene čestitke vsem! Ptujskim kolegom pa se zahvaljujemo za super organizacijo tekmovanja.

Podrobnejše rezultate si lahko ogledate na tej povezavi: https://www.soaringspot.com/en_gb/33-drzavno-prvenstvo-slovenije-v-jadralnem-letenju-ptuj-2024/results

Ptujski kolegi so posneli tudi pogovore s piloti, ki si jih lahko ogledate tukaj: http://www.ak-ptuj.com/2024/08/01/tekmovalci-in-vodstvo-tekmovanja-po-uspesno-koncanem-dpsjl-2024-na-ptuju/

    Comments are closed