Državno prvenstvo v jadralnem letenju na Ptuju

Na Ptuju v tem tednu poteka 33. državno prvenstvo v jadralnem letenju, ki je hkrati tudi odprto prvenstvo za pokal sponzorja. V močni konkurenci najboljših slovenskih in nekaterih odličnih tujih pilotov, naš klub zastopa 9 pilotov, dva v klubskem in sedem v odprtem, mešanem razredu. Po dveh tekmovalnih dneh odlično kaže Viku Bečanu, ki trenutno zaseda 2. mesto v klubskem razredu in Boštjanu Pristavcu, Borisu Žoržu ter Nejcu Lokovšku, ki trenutno zasedajo prva tri mesta v odprtem razredu. Vremenska napoved za drugo polovico tedna je dobra, tako da lahko pričakujemo veliko zanimivega dogajanja.

Rezultate lahko spremljate na tej povezavi: https://www.soaringspot.com/en_gb/33-drzavno-prvenstvo-slovenije-v-jadralnem-letenju-ptuj-2024/results

Novice s tekmovanja pa ptujski kolegi objavljajo na svoji spletni strani: http://www.ak-ptuj.com/dpsjl-2024/ in na družbenih medijih (Facebook in Instagram).

Vabljeni tudi na letališče Moškanjci pri Ptuju, kjer pestrega dogajanja ne manjka in kjer lahko za naše pilote navijate tudi v živo.

    Comments are closed