Državno prvenstvo Slovenije v jadralnem letenju – preleti 2022

Jadralna komisija pri Letalski zvezi Slovenije je tudi letošnjo organizacijo državnega prvenstva Slovenije v jadralnem letneju – preleti 2022 zaupala Aeroklubu ALC Lesce. Tako kot lani bomo tudi letos obveščali zainteresirano jadralsko skupnost v Sloveniji o poteku DPSJL-P 2022 ter objavljali vmesne rezultate. Rezultati bodo tako kot lani objavljeni v “Knjigi obrazov” Državno prvenstvo Slovenije v jadralnem letenju–preleti ter na uradni strani Letalske zveze Slovenije na straneh Jadralne komisije.

Pravila se glede na prejšnje leto niso spremenila:
1. Vsak let, ki je pravočasno prijavljen na OLC, je točkovan.
2. Vsak klub plača pavšal, ki pokrije tekmovalno takso za vse njegove člane. Višina pavšala je 30€. Upoštevajo se vsi leti od dne plačila pavšala dalje.
3. Točkujejo se trikotniki, ki jih optimira OLC. Predhodna najava preleta ni potrebna.
4. Štejejo se štirje najboljši leti v sezoni.

Ker smo bili kot organizatorji izbrani zelo pozno, bomo v primeru plačila pavšala do 31. 3. 2022 upoštevali vse lete v mesecu marcu. V primeru kasnejšega plačila se bodo upoštevali samo leti od dneva plačila dalje.

Vmesni rezultati bodo objavljeni 2x mesečno na FB strani Državno prvenstvo Slovenije v jadralnem letenju – preleti in na spletni strani LZS.

Tekmovalno takso nakažite na TRR: SI56 0312 7100 0291 780
V namen vpišite ime aerokluba, pavšal za DPSJL-P 2022

Vabljeni k udeležbi.