Registracija športnikov – FAI znamke

Z letalske zveze Slovenije smo dobili obvestilo glede zahtev po izobraževanju za registracijo za športno znamko FAI. priloga za pomoč pri izobraževanju so na koncu. Vsi, ki se letos želite registrirati za športne dosežke, morate opraviti izobraževanje in dostaviti potrdilo.
Obveščamo vas o višini članarine Letalske zveze Slovenije za leto 2021 (obvestilo najdete tudi na spletni strani zveze in facebooku) in sicer:
– po dejavnosti/panogi (200,00€ plačilo do 31. 1. 2021, od 1. 2. 2021 dalje 400,00€)
– FAI športno dovoljenje 25,00€ (cena velja skozi vso leto)
– FAI športno dovoljenje za mladince je gratis (velja za vsako panogo svoja starostna omejitev)
– tekmovalec, ki se prvič prijavi za FAI športno dovoljenje, prvič gratis
Kot je bilo že lani sporočeno, izdaja FAI licence brez opravljenega protidopinškega tečaja, ni možna. Vsa navodila glede tečaja so dostopna tukaj: WADA tečaj.

Letalska zveza SLOVENIJE  
 vsi športniki  in trenerji morajo od 1. 1. 2021 imeti obvezno narejen program na podlagi Mednarodnih standardov za izobraževanje in novega Svetovnega protidopinškega kodeksa. Torej vsak posameznik mora opraviti  preko spleta izobraževanje WADA izobraževanje ter narejen certifikat poslati na LZS.”

https://fai.org/news/new-fai-anti-doping-rules-and-tue-form

Spoštovani!

Po nalogu predsednika posredujem prejeti dopis s strani Slovenske antidoping organizacije. V priponki je tudi vsa dokumentacija.
Vsak član reprezentance 2020, mora čimprej oziroma takoj opraviti preko e izobraževanja tečaj. Po zaključku, dobi športnik potrdilo za uspešno zaključen program za učenje športnikov o zdravju in boju proti dopingu. E izobraževanje ALPHA, ki ga je pripravila WADA, je namenjeno vsem športnikom in športnicam od 14. leta dalje. Vsa navodila so priložena, če so kakršnakoli vprašanja ali nejasnosti, prosim  kontaktirajte predsednika  Eržena, ki je že opravil tečaj. Vezano na to, se spreminja tudi SŠP LZS. Vsak športnik, ki opravi tečaj, naj posreduje na zvezo kopijo potrdila, saj brez tega, zveza ne bo vedela in s tem tudi mogla, urejati fai športna dovoljenja.
Od 1. 1. 2021 dalje, bo to obvezno za vse športnike, ki bodo želeli FAI športno dovoljenje. Še enkrat, brez tega opravljenega tečaja, športno dovoljenje ne bo mogoče.

Prosim vas, da o tem čim prej obvestite športnike, ki so letos v reprezentanci (Evropska in Svetovna prvenstva), da to čim prej naredijo in seveda tudi vse ostale, ki bodo v naslednjem letu želeli FAI športno dovoljenje. Vsa obvestila so tudi na spletni strani LZS in FB strani.
Vse o tem in še več, pa bo točka dnevnega reda seje IO, ki bo v kratkem. Datum sporočimo prav kmalu.
Če so še kakršna koli vprašanja okoli tega, nam prosim sporočite.

Poslano vsem predsednikom komisij oziroma IOju. Prosim vas, da spremljate elektronske naslove LZS, ki so vam bili dodeljeni in za katere smo se dogovorili, da jih uporabljamo od 1. 1. 2020 dalje. Tokrat pošiljam še na vaše privat e-naslove.
Hvala.
Lep letalski pozdrav.
Snežana Gorenc

Spoštovani direktorji in generalni sekretarji nacionalnih panožnih športni zvez!

Izobraževanje športnikov in športnikovih spremljevalcev z novim Svetovnim protidopinškim kodeksom dobiva pravni okvir in pomembno mesto v slovenskem športu in v vašem delovanju.
Prosimo vas, da priložene dokumente na zvezi zelo resno obravnavate, za področje izobraževanja zadolžite osebo, ki bo skrbela za izvedbo le tega na vaši zvezi in za sodelovanje s Slovensko antidoping organizacijo.
Edino v sodelovanju z vami in z vašimi športniki in trenerji lahko poskrbimo za čist, zdrav in pošten šport.  
SLOADO vas bo ponovno kontaktiral v drugi polovici leta 2020, ko vam bomo v sprejem poslali novi Protidopinški pravilnik SLOADO, ki bo stopil v veljavo 1. 1. 2021.
Za vaše sodelovanje se vam že v naprej iskreno zahvaljujemo!
S spoštovanjem!

Janko DVORŠAK
Direktor
Slovenska antidoping organizacija, SLOADO
www.sloado.si,  antidoping@sloado.si