Julka spet leti

Spoštovani člani, cenjene članice AK ALC Lesce,

naša Julka (S5-DJJ) je ponovno pripravljena na nove letalske podvige. V skladu s pravili AK je za pilote s prekinitvijo letenja, daljšo od 90 dni, potreben kontrolni let. V teh primerih rezervacijski sistem ne omogoči rezervacije letala brez izbire inštruktorja.

Obnova letala Piper Super Cub se uspešno nadaljuje.
Andrej je s platnom že prekril trup, konec meseca je planirano barvanje vseh delov in trupa, ter na koncu še kril. Za vse člane, ki nimajo dovolj tehničnih ur in jih zanima delo na letalu, je še vedno prilika, da se prijavijo za delo.

UO AK Lesce je na pobudo motorne sekcije sklenil, da kupimo še eno Cessno. Je enaka, kot obstoječa Julka, ima pa močnejši motor in večji dolet.Namenjena bo članom za pridobivanje letalnih izkušenj, služila kot nadomestno letalo v šoli in bo tudi rezervno vlečno letalo, saj bo imela nameščeno vlečno kljuko. Predviden prihod novega letala je začetek meseca septembra letos. Za letenje z njo bo potreben predstavitveni let z instruktorjem.

Motorna sekcija AK Lesce.

Pa še to: Za letenje z vsemi letali v okviru kluba je nujno natačno izpolnjevanje vse predvidene dokumentacije letala in vpis letov v elektronsko kronometražo na računalniku v hangarju, ki ima stalno prijavljenega uporabnika za vpisovanje. Podatki, ki jih vpisujete, se morajo med sabo ujemati. Po odločitvi z letošnjim letom povsod pišemo samo lokalne čase. Če ima kdo težave s prijavo v sistem za rezervacijo, naj sporoči na klubski E-naslov.