AK ALC Lesce, danes, 18. aprila 2019

V Lescah se vedno dogaja. Trenutno, od sobote 13. aprila do sobote 20. aprila gostimo tuje jadralke in njihove spremljevalce, trenerje, ki so se z dvajsetimi prikolicami, v katerih so seveda jadralna letala, pripeljale iz Nemčije, Švice in Anglije.
Dopoldansko dogajanje je vedno najbolj zanimivo. Na leški travi sta se med množico ljudi in prikolic na spomladansko jadranje pripravljali tudi Claudia Hill iz Anglije in Barbara Muntwyler iz Švice. Njuni vtisi:
Angležinja Claudia letos leti s svojim LS1-f. In kako ji je všeč? Ja, seveda je še meni postalo toplo pri srcu, ko nas je v lepi angleščini začela hvaliti z naslednjimi pridevniki: «lovely, pretty, great, wonderful, nice, …a lot of support« in seveda še: da smo ljudje zelo prijazni, počuti se odlično, ker je dober zrak, okusna hrana in lepa pokrajina. Vzporednice z jadranjem v njeni deželi ni, je pa pri njih privlačno, ker lahko letiš nad obalo s čudovitimi hribi. Sledilo je še povabilo v njen klub, saj je vsak dobrodošel, da si letališče ogleda in ker so zelo odprti ni problema za jadranje z njihovimi letali.
Švicarka Barbara je mlada učiteljica angleščine in nemščine in jadranje jo je zamikalo že pri trinajstih, vendar je izpit opravila šele po končanem študiju. Letenje pri nas ji je zelo všeč, pravi, da je lažje kot pri njih, kjer je zelo »triki triki« zaradi visokih gora in prelazov. V Lescah leti z DG 400, najbolj pa jo je navdušil Walter Eisele, s katerim sta včeraj jadrala nad slovenskimi, avstrijskimi in italijanskimi Alpami. Za naslednje leto že pripravljajo obisk našega letališča v še večjem številu.

Besedilo in foto: Mojca Zupan

This slideshow requires JavaScript.

Tukaj pa je še ena mala zbirka fotografij, ki jih je 19. aprila posnel Luka Artelj.

This slideshow requires JavaScript.