Zimske priprave na novo sezono

Lansko sezono smo uspešno zaključili tik pred novim letom z zadnjimi leti na Silvestrovo. Priprave na novo sezono pa ne mirujejo. Doslej smo pripravili prikolico za Astirja CS in univerzalno za Blanika, končana so dela na DG-101 g, ki je prišel s 6.000 urnega pregleda, tik pred koncem sta Astir CS in en DG-300. Te dni bomo odpeljali Blanika na 500 urni pregled, konec tedna se pa prične delo na pripravi ASK-21 za novo sezono. Seveda ne smem pozabiti na Super Cuba, ki tudi uspešno napreduje. Torej, dela je dovolj zato ste vabljeni tudi tisti, ki še niste zbrali poguma za obisk letališča in hangarja v času, ko ni glavna jadralska sezona.

Z namenom osvežitve znanja in morda tudi odkrivanja “novih” skrivnosti naše dejavnosti za sobotne popoldneve pripravljamo sobotna predavanja za osvežitev znanja. Po odločitvi odbora jadralne sekcije bod ob sobotah popoldne, ko je v delavnici živahno že od poznega dopoldneva, za zdaj pa se bodo začenjala ob 17.00 in okvirno trajala po eno uro. Seveda je potem predvideno tudi druženje v brunarici (brez časovne omejitve).

Da pa ne bi ostali čisto brez strokovnega znanja, nam je opomnik poslal Žan Pižorna iz Javne agencije za civilno letalstvo. Takole je zapisal:

“Ne pozabit da je Pravilnik o civilnem jadralnem letalstvu, ki ga pripenjam v priponki, še vedno aktualen in v veljavi, saj ga navaja veljavni Zakon o letalstvu (Zlet, člen 201, tč. 23).
To pošiljam zato,  ker je sedaj v zimskem obdobji čas, da se osveži znanje za povečanje varnosti letenja.

Pravilnik predpisuje za varnost  pomembne  določbe – osnovne stvari.  Na terenu se opaža, da v nekaterih primerih, pomembne stvari postopama prehajajo v drugi “nepomembni” plan.”

Da ga ne boste preveč iskali, tukaj je: