Predavanje v soboto

Obveščamo vas, da bomo v soboto, 26. januarja 2019 ob 17.00 začeli z osvežitvenimi zimskimi predavanji za člane-pilote AK ALC Lesce. Tokratno predavanja bo na temo Uporaba in izpolnjevanje operativnega dnevnika letala in je namenjeno predvsem pilotom motornih letal.

V sklopu predavanja bo tudi predstavitev dela s sistemom za rezervacijo letal. Tistim, ki imate težave pri prijavi ali nasploh, bomo na voljo za vprašanja ali začetno prijavo, kar je bilo obljubljeno že v decemberskem elektronskem sporočilu. Kronometraža za motorna letala za zdaj še ni aktivna, bo pa v najkrajšem možnem času. Je pa to prilika, da se pogovorimo o tem, kako in kaj bi moral pilot storiti pred, med in po letenju da zagotovimo, varno, kakovostno in uspešno letenje z obstoječimi letali.

Naslednjo soboto, torej, 2. februarja pa nas namesto običajnega predavanja v naši učilnici, vabijo na odprtje razstave Jadralno letalstvo na Blokah, razstavo znamk z letalsko tematiko in predstavitev knjige avtorjev Boruta Podgorška in Marka Malca z naslovom Zaljubljeni v letenje – zgodbe slovenskih letalcev. Dogodek bo v soboto, 2. februarja 2019 ob 18. uri v Galeriji Vipavski Križ. Gostitelj dogodka bo starosta slovenskih letalcev, domačin iz Ajdovščine, gospod Edvard Lorencon.