Diferencialni izpit za zamenjavo dovoljenja GPL v SPL

V letošnjem letu se je v našem klubu in tudi drugod po Sloveniji postavilo vprašanje obnove, oziroma, spremembe neveljavnega dovoljenja jadralnega pilota (GPL) v novo (SPL). Ker je kar nekaj kandidatov, smo se s predavateljema, Andrejem Grebenškom in Vitom Starcem dogovorili za predavanji na temi Letalsko pravo in Človeško delovanje, ki sta obvezen del postopka za pridobitev pogojev za pristop k izpitom na Javni agenciji za letalstvo. V enem letu po poslušanih predavanjih je potrebno opraviti tudi izpita na JACL in izpolniti pogoj 10 ur letenja (da o obveznih 15 letih niti ne pišem) in s tem izpolniti pogoje za obnovo dovoljenja.

Predavanji bosta v petek, 29. junija 2018 v času od 16.00 do 20.00, v organizaciji SI.ATO.010 Aeroklub ALC Lesce, na letališču Lesce (LJBL) v učilnici pod stolpom ob restavraciji.

16.00 – Vito Starc, Človeško delovanje,
18.00 – Andrej Grebenšek, Letalsko pravo.

Kandidate prosimo, da se javijo na aeroklub.lesce@siol.net zaradi izdelave seznama in potrdil o prisotnosti na predavanjih. Vabljeni tudi člani vseh drugih slovenskih aeroklubov, ki bi želeli obnoviti svoje dovoljenje.

JACL ima na svoji strani objavljen tudi Katalog izpitnih vprašanj.