Novice arrow Novice arrow Citabria - možnost prešolanj in pridobivanja usposobljenosti/pooblastil
Citabria - možnost prešolanj in pridobivanja usposobljenosti/pooblastil Natisni E-pošta
Motorna sekcija obvešča vse člane, ki jih zanima prešolanje za pridobitev kvalifikacije letenja letal z repnim kolesom, da smo sklenili pogodbo za dolgoročni najem letala Citabria (American Champion 7GCBC), kot začasna rešitev do obnovitve našega SuperCuba.
Letalo bo na voljo prvenstveno za prešolanja kandidatov za pridobitev usposobitve za letenje letal z repnim kolesom, seveda pa se na to letalo pod vodstvom določenih inštruktorjev lahko prešolajo tudi zainteresirani člani, ki usposobitev za repno kolo že imajo.
Letalo bo na voljo tudi za rekreativno letenje članov, ob morebitnih izpadih naših šlep letal se ga bo uporabljalo kot nadomestno letalo.
Zelo verjetno bomo z njim tudi izvajali začetne aerovleke na tečaju jadralnega letenja poleti.
 
S tem je po dolgih sušnih letih v našem aeroklubu spet omogočeno prešolanje novih kandidatov na tako vrsto letal.
Za prešolanje novih kandidatov se bo uporabljal program, ki je izdelan v skladu z zahtevami Javne agencije za civilno letalstvo.

Predpogoji za pristop k usposabljanju:
-kandidat mora imeti veljavno dovoljenje PPL(A) ali višje z vpisanim ratingom SEP,
-kandidat mora imeti vsaj 70 ur skupnega naleta na SEP letalih, od tega v zadnjih 12 mesecih vsaj 10 ur samostojnega naleta na SEP.
-pozitivno mora opraviti preveritveni/ocenitveni let tehnike pilotiranja z dvema inštruktorjema

Usposobljenost se po uspešno izvedenem programu zaključi z ocenitvenim letom kandidata z inštruktorjem in vpisom te usposobitve v letalsko knjižico pilota.
Ta usposobljenost je predpogoj za pristop k  šolanju za pridobitev pooblastila za aerovlek jadralnih letal, za kar imamo že v pripravi nov priročnik in tekoč postopek potrditve na JACL-u.

Cena ure letenja/šolanja za člane je 150EUR.

Vse kandidate, ki jih prešolanje zanima, vabim da se obrnejo na vodjo motornih inštruktorjev,  in sicer na naslov: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript , mobitel 031 647 617.

Vabljeni.

Dejan
 
< Nazaj   Naprej >
© 2018 AK ALC Lesce