Novice arrow Novice arrow Povzetek sestanka upravnega odbora
Povzetek sestanka upravnega odbora Natisni E-pošta
Naj ob koncu sezone dam kratek povzetek zadnjega sestanka upravnega odbora.

Do konca avgusta je bilo skupaj 2200 ur jadralnega naleta, od tega ca. 800 ur na zasebnih letalih. Motornega naleta je bilo 320 ur, od tega 70 ur taksija. Plačano je bilo 145 članarin (5 podpornih) v jadralni in motorni sekciji, padalci so plačali 35 članarin, modelarji pa 40, tako da ima klub dobrih 200 članov s plačano članarino. Po naletu in članarini smo torej še vedno največji klub v državi. Štirje učenci so uspešno zaključili osnovno šolanje in naleteli še 30 samostojnih ur, da so se lahko prijavili na izpit za DPJ, Darko Jordanov pa je postal novi učitelj jadralnega letenja.

Poleg vseh DG bomo tudi v naslednji sezoni imeli dovolj dvosedov: dva Blanika, Bergfalke in DG-500. Za motorno letenja nam Cessna zaenkrat povsem zadostuje.

Cene letenja v naslednji sezoni bomo skušali obdržati na letošnji ravni, kljub temu, da nimamo več nobenih sponzorjev in da bo glavnino taksi letenja prevzela občina. JGZ-ja namreč ni več, transformiral se je v režijski obrat občine. Mogoče se bomo sedaj nekatere stvari (vzdrževanje letališča v zamenjavo za plačilo pristalajnih taks… ) laže dogovorili. Kakorkoli že, Upravni odbor je zahteval nove kalkulacije cene ure motornega in jadralnega letenja. Po prvem pregledu lahko rečem le, da se cena vleke ne bo spremenila, cena jadralnega starta bo ostala kot je, skupaj s pristajalno takso, 17€. Cena motorne ure se bo podražila za kakih 10 do 20€, predvsem na račun dražjega goriva. Ker je fiksnih stroškov kar precej ( za DG samo obvezno zavarovanje in registracija ter obnova površin ca. 800€) velja, da čim več bomo leteli, tem cenejši bo start. Kljub stroškom pa razmišljamo o profesionalnem upravniku, ker obseg letenja in odgovornost postajata prevelika …

Belizar Keršič
 
< Nazaj   Naprej >
© 2018 AK ALC Lesce