Novice arrow Novice
Novice
Pristanki v skoraj nevidni pravokotnik Natisni E-pošta
Pristanki v skoraj nevidni pravokotnik
(OPENSOARING, 3. Oktobra 2015, besedilo Niko Slana, fotografije Mojca Zupan, Milan Korbar, uredil Milan Korbar)


Strogi sodnik Pavel

Po tem ko sta padli v vodo vsaj dve akciji preletov v Alpah, ki naj bi jih izpeljali člani ALC Lesce in se je zdelo, da je vse samo govorjenje s pogledom v luno, se je ekipa domoljubno usmerjenih članov razjezila. »Moramo si dokazat, da lahko izpeljemo vsaj eno akcijo,« so dejali in postavili termin ter vsebino – naj bo to natančno pristajanje. Sobota, 3. oktobra je zjutraj še lilo a Boris Žorž je iz ARSA sporočil: »Ne se sekirat, ob 13.30 bo sonce.«

 
Natančno pristajanje z Blanikom Natisni E-pošta

Uspešna sezona jadralnega letenja se bliža bridkemu koncu.

Da bi ugotovili, kako smo natrenirali pristajanje, smo se odločili, da v soboto 3. oktobra od 11.00 dalje organiziramo preverjanje v točnosti pristajanja v označeno polje z letalom blanik in piknikom po uspešno opravljeni nalogi (plača se pijača).

Letalo takšno kot je - leti pilot sam. Blanik privlečen v pozicijo z vetrom na 200m  - pristanek v polje na glavno kolo. Ocenjuje se dotik glavnega kolesa. Točna navodila na dan ocenjevanja.
Cena: polovična kontrolnega leta, to je 20,00 eur.

Janez Polenec

Zaradi vremena se začetek prestavlja na 13.30.

Piknik bo!

Vabljeni

 
Aleš Janša Natisni E-pošta
(OPENSOARING, 16. Septembra 2015, besedilo Niko Slana, fotografije Aleš Janša)


Aleš Janša nad Kredarico

Izvrstna fotografija Aleša Janše, ki bo nekaj časa naslovnica FB Opensoaring, ima troje simbolnih poudarkov: (1) 120-letnica Aljaževega stolpa na Triglavu (7. avgusta), ki ga na fotografiji samo slutimo, (2) osredotočenost jadralca na gorsko postojanko, (3) spretnost pilota in dober občutek za fotografijo, kar je znamenje, da se z jadralnim letalom počuti v gorah domačega. Za začetek je to dovolj, več o Alešu, ki je dopolnil dvajset let, pa spodaj …

 
Polnočni klub Natisni E-pošta
Polnočni klub: Tihi šport višin
(OPENSOARING, 1. septembra 2015, napovednik programa RTV Slovenija)


»TV Slovenija 2, 4. 9. 2015, začetek predvajanja ob 23.00

Ste se kdaj zazrli v nebo in si zaželeli , da bi pozabili na vse težave in kot ptica krožili v dvigajočem zraku ob pobočju hriba ali pod oblakom? Vse to in še mnogo več zmorejo naši odlični jadralni piloti.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 73 - 80 od 243
© 2018 AK ALC Lesce