Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Jadralci
Jadralci
Zaključek DPSJL-P 2016 Natisni E-pošta
Wednesday, 08 February 2017


Na tekmovanju v preletih 2016 so bili najboljši: 1. mesto Boris Žorž, 2. mesto Tone Čerin in 3. mesto Matjaž Zupan

V soboto, 4. februarja smo v Lescah izvedli še zadnje dejanje v celoletnem tekmovanju jadralnih pilotov za državno prvenstvo v preletih za leto 2016. Veseli nas množična udeležba letalcev iz praktično vseh aeroklubov v Sloveniji, ki imajo tudi jadralno dejavnost. Še posebej pa nas je razveselil obisk župana občine Radovljica, gospoda Cirila Globočnika, ki je najboljšim »preletašem« podelil odličja in nagovoril zbrane letalce.

Več na ...

Na koncu je dodan prispevek na TV SLO1 , ki je bil objavljen 8. 2. 2017 ob 13.00!

... in odziv Karla ČečaKo sem vzel zjutraj v roke Delo me je presenetila širina prispevkov namenjenih 8. februarju, slovenskemu kulturnemu prazniku. Veliko je zapisanega o osmih nagrajencih, veliko novega se dogaja okoli Prešerna. No, slovenski jadralci pa smo se zbrali v Lescah, nekaj dni prej in zaokrožili minulo sezono. Kako? Udeleženci to vemo, drugi pa so prebrali nekaj o zaporedju dejavnosti na Opensoaringu. Bilo je tako, kot vselej na takšnih srečanjih. Najuspešnejše tri jadralce v preletih so na hitro povabili na oder in se jim zahvalili za sodelovanje, še prej je bilo nekaj predavanj, nato se je začel družabni del srečanja.


 
V A B I L O na zaključek državnega prvenstva v jadralnem letenju - preleti v letu 2016 Natisni E-pošta
Sunday, 22 January 2017

Aeroklub Alpski letalski center Lesce v soboto 4. 2. 2017, organizira celodnevni dogodek ob zaključku državnega prvenstva Slovenije v jadralnem letenju – preleti 2016.
Ob tej priložnosti bodo podeljena priznanja za najboljše tekmovalce na DPSJL-P 2016 in priznanja za športne dosežke, ki so jih jadralni letalci dosegli v letu 2016.

Program prireditve:

čas

aktivnost

izvajalec

kraj dogajanja

9.00 do 12.00

Seminar za uradne opazovalce

Andrej Fijavž

Letališče Lesce

12.00 do 15.30

Predstavitev letal Albastar

Pavel Potočnik

Letališče Lesce

16.00

Varnost v jadralnem letenju

Maks Berčič

Restavracija Center Lesce*

17.00

Konstrukcija in gradnja letala

Pavel Potočnik

Restavracija Center Lesce*

18.00

Letenje na tekmovanjih za Grand Prix

Boštjan Pristavec

Restavracija Center Lesce, Alpska cesta 58, 4248 Lesce*

19.00

Podelitev priznanj

 

Restavracija Center Lesce

19.30

Večerja in druženje

 

Restavracija Center Lesce*

 

Medklubski Bowling turnir

 

Bowling center Lesce

Vabljeni vsi, ki bi želeli postati uradni opazovalci (UO oz. OO)za jadralno letenje, da se udeležijo seminarja za uradne opazovalce, ki bo potekal v sklopu prireditve zaključka državnega prvenstva v preletih za leto 2016. Prav tako vabljeni vsi, ki to že ste, pa bi radi osvežili znanje, se družili in pripravili na novo letalsko sezono.

Zaradi načrtovanja velikosti prostora in večerje prosimo vse, ki so boste udeležili prireditve, da se prijavite na E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript do 31. 1. 2017. V prijavi navedite tudi ali želite mesno ali brezmesno večerjo. Večerja je brezplačna.Prosimo, da se prijavite tudi vsi tisti, ki bi se želeli udeležiti seminarja za uradne opazovalce.

Janez Polenec
Predsednik AK ALC


Izvedbo prireditve podpirajo:


Značke in diplome za osvojene pogoje v letu 2016, ki bodo podeljene:

SREBRNA ZNAČKAzap. št.

ime in priimek

aeroklub

92

Anton Šibanc

Aeroklub Celje

93

Žiga Munda

Letalski center Maribor

94

Aleš Janša

Aeroklub Alpski letalski center Lesce

95

Matic Knez

Aeroklub Celje

96

Boštjan Marinčič

Aeroklub Novo mesto

97

Luka Ranðelović

Aeroklub Celje

98

Nik Šalej

Aeroklub Celje

99

Andrej Vrečer

Aeroklub Celje

100

Denis Štrbenc

Aeroklub Novo mesto

101

Mark Travner

Aeroklub Celje

102

Mark Poljažar

Aeroklub Celje

103

Gregor Urbančič

Aeroklub Ptuj

104

Goran Hrustl

Šaleški aeroklub Velenje

105

Anton Krajnc

Letalski center Maribor

ZLATA ZNAČKAzap. št.

ime in priimek

aeroklub

40

Anton Šibanc

Aeroklub Celje

41

Borut Mlakar

Aeroklub Novo mesto

 
Decembrska kljukica Natisni E-pošta
Friday, 30 December 2016

Boris opisuje prelet na valu, ki pomeni, da je tudi decembra opravljen prelet preko 500 km iz Lesc.Ko imaš na telefonu nekaj zgrešenih klicev ptujskih kolegov, to običajno pomeni, da je potrebno preveriti, če bo pihal severni veter Tako je bilo tudi tokrat. Situacija je bila malo bolj zakomplicirana kot običajno, na vzhodu naj bi bilo več vlage, tudi padavine ter ne najbolj ugodna smer vetra, 320 do 330 stopinj. Pri nas naj bi bilo bolje, vendar z nadpovprečno močnim vetrom, kar lahko pomeni težave, ter s smerjo, ki ne bo idealna.

 

 
Tudi francozom je všeč Lukov film o letenju v Lescah Natisni E-pošta
Thursday, 17 November 2016
Lukov film vzbudil pozornost francoskih jadralcev
(OPENSOARING, 17. novembra 2016, besedilo Milan Korbar, foto Luka Hojnik)Ponovno se je pokazalo, da dober izdelek ne pozna meja. In letalski kratki filmi, ki jih pripravljanja naš prijatelj Luka Hojnik so prav gotovo te vrste. Tokratna »tarča« je bil film o poletnem jadralskem taboru ptujskih letalcev v Lescah avgusta letos. Tokrat ga je našel urednik jadralske strani Big Days, Thierry Nauleau, tudi sam izkušen snemalec in jadralni pilot.

 
Posezonska vzdrževalna dela Natisni E-pošta
Friday, 04 November 2016

Spoštovani člani Aerokluba, v letu 2016 smo poskusno uvedli delovne ure za člane z namenom, da vidimo, kako se bodo obnesle. V kratkem bomo popravili in pripravili za predstavitev članom Aerokluba tudi prenovljen pravilnik, po katerem se bo v prihodnje delalo in obračunavalo delovni prispevek posameznega člana.

Zbiranje delovnih ur bo potekalo od dneva po jesenskem tehničnem dnevu do naslednjega jesenskega tehničnega dneva. Ker smo letos z delom že pričeli, vas vabimo, da si na posvezavi v nadaljevanju pogledate, katera dela so na voljo, pokličete osebo, ki je za delo zadolžena. Če ste pripravljeni in primerni za določeno delo, ga boste lahko tudi opravili v dogovorjenem času.

V klubski delavnic v hangarju so se začela redna zimska dela na popravilu in obnovi letal, tistega, kar smo preko leta pokvarili ali poškodovali. Trenutno je v delu DG-300 (CD). Dobimo se ob sredah in sobotah:

srede od 17:00 ure dalje
sobote od 11:00 ure dalje

 

Podrobnosti o prostih in razpisanih delih najdete v tabli, ki se nahaja na forumu AK ALC. Tabela je prosto dostopna za člane AK ALC, ki so vpisani v forum s pravim imenom in priimkom in se ves čas dopolnjuje z novimi razpisanimi deli.

Vodstvo AK ALC Lesce

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 Naprej > Konec >>

Rezultati 10 - 18 od 70
© 2017 AK ALC Lesce