Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Jadralci
Jadralci
FAI znamkice Natisni E-pošta
Monday, 19 January 2015

V izogib nejasnostim, jadralci FAI znamkico potrebujete, če boste tekmovali na DP

v preletih ali kaki drugi tekmi, ter če boste dosegali pogoje za jadralske značke in

rekorde.

 
Od jadranja do preleta Natisni E-pošta
Saturday, 17 January 2015
(OPENSOARING, 17. januarja 2015)Aeroklub ALC Lesce v zimskem času ob petkih že tradicionalno organizira predavanja za jadralne in ostale pilote, ki jih tematika utegne zanimati. Tokratna petkova tema je bila »Od jadranja do preleta«, namenjena vsem, ki se šele odpravljajo na svoj prvi prelet in tudi tistim, ki to redno počnejo.

 
Rešitev za hitrostne rekorde Natisni E-pošta
Wednesday, 14 January 2015
Solving the Speed Run - Rešitev za hitrostne rekorde
(OPENSOARING, 14. januarja 2015)V uredništvo Opensoaring je prispelo zanimivo čtivo o postavljanju hitrostnihrekordov z naslovom»Solving the Speed Run« in podnaslovom »How we broke through the 200kph barrier«, torej o tem,kako z jadralnim letalom z letom v trikotniku premagati mejo 200 km/h. Avtorja sta Tijl in Bert Sen. Schmelzer. Jadralca sta 6. 1. 2015, z nam dobro znanim jadralnim letalom EB28 edition in z Boštjanovosedmico, postavila nov afriški rekord v trikotniku FAI 100 km, tokrat z neverjetno hitrostjo 205,89 km/h.

Preberi več...
 
Ohranjanje privilegijev licence SPL Natisni E-pošta
Friday, 14 March 2014
S prehodom na nove licence ni več klasičnega podaljševanja dovoljenja, kot smo ga poznali prej in so pogoji veljali od podaljšanja do podaljšanja.

Vsak mora sam poskrbeti, da ima NA DAN, KO HOČE LETETI, izpolnjene pogoje za to. Se pravi, če grem letet 15. marca, gledam pogoje od 15. marca za dve leti nazaj. Če grem letet 20. junija, pogoji veljajo od 20. junija dve leti nazaj.

V zadnjih 24 mesecih potrebujemo:
  • 15 startov, od tega 5 za vsak vpisan način vzleta. Se pravi, če imam vpisan aerovlek, vitlo in samostojni vzlet (na motor), moram imeti najmanj 5 aerovlekov, 5 startov na vitlo in 5 samostojnih vzletov. Če imam vpisan samo aerovlek, moram imeti v zadnjih 24 mesecih 15 aerovlekov. Če imam v dveh letih recimo samo 10 startov, potem moram manjkajoče starte opraviti pod nadzorom inštruktorja. Lahko jih opravim v enosedu, ampak s tal me spremlja inštruktor.
  • 5 ur letenja
  • 2 leta z inštruktorjem. Če smo do sedaj vsako pomlad delali kontrolni let, lahko tako nadaljujemo. Važno je le, da imamo na dan letenja v zadnjih dveh letih dve 'kontrolki'
 
Vabilo na tehnični dan Natisni E-pošta
Friday, 14 March 2014
Vabilo
na tehnični dan ob začetku sezone,
ki bo v soboto, 22. marca 2014, od 9h dalje na letališču.

S seboj prinesite delovno vnemo, za vilede, metle in malico bo poskrbel Milan.
Če bo deževalo bo tehnični dan naslednjo soboto.

Belizar Keršič
Predsednik AK ALC
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 Naprej > Konec >>

Rezultati 46 - 54 od 69
© 2017 AK ALC Lesce