Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Jadralci
Jadralci
Video – Gimnazija Moste in jadralno letenje Natisni E-pošta
Thursday, 04 June 2015
Video – Gimnazija Moste in jadralno letenje
(OPENSOARING, 4. junija 2015, Milan Korbar, video in fotografije Gimnazija Moste)Matjaž nam je konec aprila poslal sporočilo, da želi Gimnazija Moste iz Ljubljane v sodelovanju z AK ALC izvesti uvodne lete – predstavitev jadralnega letenja za dijake, ki bodo uvod v program šolanja za jadralnega pilota v naslednjem šolskem letu. Seveda sem zadevo takoj potrdil in ponudil sodelovanje. Enako so odgovorili tudi drugi prejemniki sporočila.

 
Aleš Janša na OS Natisni E-pošta
Wednesday, 20 May 2015
Mladi jadralec Aleš Janša (AK ALC Lesce)
(OPENSOARING, 19. Maja 2015, besedilo in fotografije Niko Slana, uredil Milan Korbar)


Aleš Janša

Kdo je Aleš Janša? Mladenič, ki je pogosto na letališču v Lescah, ki ima za seboj že nekaj jadralskih izkušenj, ki smo ga jadralci srečali pred dvema letoma na jadralskem taboru v Livnem, lani je bil na državnem prvenstvu v Szatymazu na Madžarskem pomočnik Borisu Žoržu in tudi letos bo v enaki vlogi na evropskem prvenstvu v Rietiju v Italiji.
A ve kdo še kaj več?

 
Dijaki in dijakinje iz Gimnazije Moste (LJ) leteli v Lescah Natisni E-pošta
Monday, 18 May 2015
Dijaki in dijakinje iz Gimnazije Moste (LJ) leteli v Lescah
(OPENSOARING, 18. maja 2015)V AK ALC Lesce so, za večjo prepoznavnost jadralnega letenja na svojem področju, že pred nekaj meseci, na informativnih dnevih za osnovnošolce, na eni od kranjskih srednjih šol postavili jadralno letalo in delili informativno gradivo. Minulo nedeljo pa so, na pobudo Bora Hojsa, dvanajstim dijakom in dijakinjam iz ljubljanske Gimnazije Moste, predstavili jadralno letenje. Več o zanimivem doživetju, bodo dijaki in mentorji v prihodnjih dneh povedali sami, saj so dogodek pospremili s fotografijami in videom. Zatrjujejo, da jim je bilo letenje, ki sta jim ga kot učiteljici letenja omogočili Tanja Pristavec in Danice Černe, zelo všeč.

 
Lovro Grčar na Opensoaring Natisni E-pošta
Tuesday, 12 May 2015
Lovro Grčar – povezal letenje in šah
(OPENSOARING, 11. maja 2015, besedilo in fotografije Mojca Zupan)Tu v Lescah, kjer se je travnik kar čez noč odel v živo rumeno barvo regratovih cvetov, v najlepšo preprogo za ta letni čas, sva se srečala z Lovrom, najstnikom, ki je želel prvomajske počitnice izkoristiti za letenje. Pri postavljanju športne kamere GoPro na pokrov kabine blanika, da bi posnel svoj let, mu je pomagal prijatelj Žiga. Zanimivo je bilo opazovati njuno zagnanost, veselje in pričakovanje.
»Kaj, če bi to naredili vi, ali ne bi raje vi, a boste vi?« je izstrelil Lovro, olikano, hitro in nič kaj po letališko, kot bi mu dal prezahtevno domačo nalogo. So to tri vprašanja ali eno? Vi, mi, jaz, ti, midva bova, sva ponovila osebne zaimke in se dogovorila za pogovor.

 
BP tudi po drugem dnevu vodi na Pokalu LX Natisni E-pošta
Tuesday, 05 May 2015

Organizatorji LX pokala v Szatymazu so na soaringspotu včeraj proti večeru sporočili: »18:15LT - as you can see, we have valid task for today. Weather was not on typical namibian standard, but principially all competitors are back (only one outlanding) and happy with beer in hands.« Ker je naš prevajalnik pokvarjen, smo pustili v izvirniku. Boštjan Pristavec je zmagovalec prvega dne v kratki disciplini, čestitke opensoaringa pa gredo Novomeščanu Vitu Strasbergerju (DLC Novo mesto), ki tekmovalnega dne ni končal, a nič zato, saj je to bil njegov prvi tekmovalni dan v življenju. Prepričani smo, da bo kot tekmovalec doživel, kljub Wernerjevi definiciji, še veliko zanimivega.


Z leve:Vito strasberger, Janez Podpadec, Janez Stariha in Albin Luin na jadralskem posvetu

Boštjan Pristavec je takole ocenil uvodna dogajanja na LX pokalu: »Za nami je prvi tekmovalni dan v Szatymazu lahko potrdim izjemno vzdušje, težavne vremenske razmere in primerno izbiro tekmovalne naloge.
Po včerajšnjem neuspelem poizkusu izpeljave prvega tekmovalnega dne na LX Cupu 2015 se je naposled vreme le nekoliko zjasnilo. Če je sprva kazalo, da je dvourna naloga AAT nekoliko prelahka, se s takšno oceno zvečer nebi strinjal nihče. Med odprtjem starta se je pojavilo cirusna oblačnosti, ki je hkrati s prihodom toplejše zračne mase termične stebre dodobra osiromašila in zabelila s strganimi dviganji, od 1,0 in 1,5 m/s izjemoma 2,5 m/s. Nekaj premišljenih potez s časom in pravo izbiro smeri leta proti prvi točki je bila poglavitna za dober končni izid.«

Današnja disciplina je zmagovalcu prinesla vsega 32 točk in s tem ni vplivala na skupni rezultat. Vreme očitno kroji usodo tekmovanja in tekmovalcev.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 Naprej > Konec >>

Rezultati 37 - 45 od 70
© 2017 AK ALC Lesce