Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Jadralci
Jadralci
Datum - Predavanje Letalsko pravo in Človeško delovanje Natisni E-pošta
Wednesday, 21 October 2015
Pozdravljeni

Obveščam vas, da bomo v AK ALC organizirali predavanji Človeško delovanje in Letalsko pravo.
Udeležba na predavanjih je pomembna za vse, ki še niste opravili zamenjave starih pilotskih licenc v nove licence v skladu z EASA Part-FCL. Udeležba je obvezna, če boste želeli opravljati diferencialne izpite iz teh dveh predmetov na Agenciji za civilno letalstvo.

Predavanji bosta potekali v učilnici na letališču, in sicer:

  • Letalsko pravo: četrtek, 29.10.2015 ob 17. uri
  • Človeško delovanje: petek, 30.10.2015 ob 17. uri


Prosim, da svojo udeležbo čimprej sporočite na moj E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript , da bomo vedeli število udeležencev. Na ta naslov se lahko obrnete tudi v primeru vprašanj.

Matjaž Zupan

 
Aleš Janša Natisni E-pošta
Thursday, 17 September 2015
(OPENSOARING, 16. Septembra 2015, besedilo Niko Slana, fotografije Aleš Janša)


Aleš Janša nad Kredarico

Izvrstna fotografija Aleša Janše, ki bo nekaj časa naslovnica FB Opensoaring, ima troje simbolnih poudarkov: (1) 120-letnica Aljaževega stolpa na Triglavu (7. avgusta), ki ga na fotografiji samo slutimo, (2) osredotočenost jadralca na gorsko postojanko, (3) spretnost pilota in dober občutek za fotografijo, kar je znamenje, da se z jadralnim letalom počuti v gorah domačega. Za začetek je to dovolj, več o Alešu, ki je dopolnil dvajset let, pa spodaj …

 
Urošev vroč poletni dan z LS-8 Natisni E-pošta
Saturday, 22 August 2015
Vroč poletni dan
(OPENSOARING, 22. avgusta 2015, Uroš Podlogar)


Uroš Podlogar

V nedeljo, 9. 8. 2015, sem laširal LS-8. Super letalo. Takoj sva bila prijatelja. Je precej boljši od DG100 in DG300, ki jih večinoma letim. Med letom mi je odpadla prozorna folija, ki na repu zapira odprtino vijaka. Poiskal sem primerno folijo, v torek 11. 8. okno zaprl in potem izkoristil dan še triurni polet.

 
Današnji dan srečni 13. za Borisa v Rietiju Natisni E-pošta
Thursday, 13 August 2015
Boris dnevni zmagovalec v Rietiju
(OPENSOARING, 13. avgusta 2015, EP v jadralnem letenju, besedilo Boris Žorž, fotografija in video iz Rietija Aleš Janša, video in uredil Milan Korbar) Četrtek, 13. 8. 2015

Napovedali so dan, ko bo popoldne termika slabša, disciplina pa klasika 260 km. Glede na napoved bi bilo smiselno startati bolj zgodaj, a vreme ni sodelovalo in zelo dolgo smo se pobirali, preden smo dosegli primerno višino. Takoj ko sem lahko, sem se podal na disciplino.


IPF pred vzletom

Proti prvi točki je šlo v redu, ampak nič pretresljivega. Pri Monte Velinu smo že leteli skozi prvo ploho, čeprav jih v napovedi ni bilo.

Druga kateta je bila z rahlo komponento vetra v hrbet, zato je hitrost naraščala. Držali smo se visoko in marsikje se je dalo lepo peljati pod oblaki. Nekajkrat nas je poškropilo, blizu druge točke je bila nevihta, ki tudi ni bila napovedana, proti točki pa vse prazno. Odločili smo se za let proti nevihti in na njenem robu smo dobili dobro dviganje, ki nam je omogočilo let do točke in nazaj pod rob nevihte. Od tu smo večinoma v ravnem letu nabirali višino in na koncu je zadostovalo za dolet. Vmes se je bilo potrebno izogniti še nekaj ploham in leteti skozi eno tik pred ciljem.

Danes se je izkazalo, da je bil start optimalen, saj če bi bili na zadnji točki malo kasneje, bi bili verjetno že v težavah.

Danes je bil obliž za včerajšnjo polomijo, žal pa je bil danes dan vreden toliko kot sem včeraj izgubil.

Jutri je še zadnji dan, napoved pa zakomplicirana. Obljubljajo plohe in nevihte, popoldne pa še pooblačitve.

Imejte se lepo,
Boris in Aleš
 
Super dnevi za letenje Natisni E-pošta
Wednesday, 12 August 2015

Super dnevi

 V nedeljo in danes sem letel. Vreme je bilo super. Oba dneva so bila dviganja bistveno boljša od napovedi. Baze so visoke in je enostavno priti v Julijce. Danes sem bil že po 37 minutah od vzleta na Triglavu. Tudi temperatura z višino pade in je prijetno hladno.

S tem postom bi rad vzpodbudil vse, da zamenjate kopanje v bližnjih bazenih in jezerih za kakšen štart. Jutri je spet dobra napoved (mogoče celo boljša kot je bila danes). Res škoda, da naši ptiči samevajo pod stropom.

Lep pozdrav

Uroš

 

Uroš hvala za vspodbudne besede. Res so lepi dnevi in prav je,  da se jih izkoristi.
Usposobljen je tudi Bergfalke tako, da je kriza dvosedov malo manjša. Pridite na letenje in uživajte.
Janez

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 Naprej > Konec >>

Rezultati 28 - 36 od 70
© 2017 AK ALC Lesce