Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Jadralci
Jadralci
Prednovoletno letenje Natisni E-pošta
Monday, 28 December 2015

Ker nas do začetka sezone 2016 ločijo še približno trije meseci, zima pa nas naravnost razvaja z lepim sončnim vremenom, smo se odločili, da organiziramo akcijo prednovoletnega jadralnega letenja.

Akcija se bo pričela v sredo, 30.12. ob 10. uri.

Vabljeni ste vsi, ki potrebujete dodatne lete za ohranjanje pogojev licence jadralnega pilota, kot tudi vsi tisti, ki bi radi do začetka sezone ostali v formi ali le naredili kakšen let "za dušo".

 

Matjaž Zupan

 
Zimsko vzdrževanje jadralnih letal Natisni E-pošta
Monday, 09 November 2015

Pozdravljeni

Kot že pretekli dve zimi smo se tudi letos odločili, da zimo koristno uporabimo za izvedbo manjših vzdrževalnih del na jadralnih letalih.

V ta namen smo pregledali liste posezonskih pregledov in sestavili seznam načrtovanih opravil, ki bi jih radi izpeljali do začetka sezone 2016. Ta opravila vsebujejo odpravo napak, ki so nastale tekom sezone, odločili pa smo se tudi za poliranje več jadralnih letal, zaradi česar bo spomladi prihranjen trud z ročnim poliranjem.

Da pa nam bo to uspelo in bomo sezono pričakali z urejenimi letali, se obračam na vse člane, da po svojih zmožnostih pomagate urediti čimveč letal, ki jih bomo uporabljali vsi. Predvsem premeščanje delov letal v in iz delavnice bo zahtevalo kar nekaj rok, pa tudi v delavnici dela ne bo zmanjkalo.

Delo bo vodila že utečena ekipa, zato ste dobrodošli tudi v primeru, da morda nimate izkušenj s takim delom Pomežik

Glede na napoved dokaj stabilnega vremena bi začeli že v soboto, 14.11.2015 ob 10. uri.

 

Matjaž Zupan


 
Datum - Predavanje Letalsko pravo in Človeško delovanje Natisni E-pošta
Wednesday, 21 October 2015
Pozdravljeni

Obveščam vas, da bomo v AK ALC organizirali predavanji Človeško delovanje in Letalsko pravo.
Udeležba na predavanjih je pomembna za vse, ki še niste opravili zamenjave starih pilotskih licenc v nove licence v skladu z EASA Part-FCL. Udeležba je obvezna, če boste želeli opravljati diferencialne izpite iz teh dveh predmetov na Agenciji za civilno letalstvo.

Predavanji bosta potekali v učilnici na letališču, in sicer:

  • Letalsko pravo: četrtek, 29.10.2015 ob 17. uri
  • Človeško delovanje: petek, 30.10.2015 ob 17. uri


Prosim, da svojo udeležbo čimprej sporočite na moj E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript , da bomo vedeli število udeležencev. Na ta naslov se lahko obrnete tudi v primeru vprašanj.

Matjaž Zupan

 
Aleš Janša Natisni E-pošta
Thursday, 17 September 2015
(OPENSOARING, 16. Septembra 2015, besedilo Niko Slana, fotografije Aleš Janša)


Aleš Janša nad Kredarico

Izvrstna fotografija Aleša Janše, ki bo nekaj časa naslovnica FB Opensoaring, ima troje simbolnih poudarkov: (1) 120-letnica Aljaževega stolpa na Triglavu (7. avgusta), ki ga na fotografiji samo slutimo, (2) osredotočenost jadralca na gorsko postojanko, (3) spretnost pilota in dober občutek za fotografijo, kar je znamenje, da se z jadralnim letalom počuti v gorah domačega. Za začetek je to dovolj, več o Alešu, ki je dopolnil dvajset let, pa spodaj …

 
Urošev vroč poletni dan z LS-8 Natisni E-pošta
Saturday, 22 August 2015
Vroč poletni dan
(OPENSOARING, 22. avgusta 2015, Uroš Podlogar)


Uroš Podlogar

V nedeljo, 9. 8. 2015, sem laširal LS-8. Super letalo. Takoj sva bila prijatelja. Je precej boljši od DG100 in DG300, ki jih večinoma letim. Med letom mi je odpadla prozorna folija, ki na repu zapira odprtino vijaka. Poiskal sem primerno folijo, v torek 11. 8. okno zaprl in potem izkoristil dan še triurni polet.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 Naprej > Konec >>

Rezultati 28 - 36 od 72
© 2017 AK ALC Lesce