Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Jadralci
Jadralci
Video češkega jadralca Pavla Jiraneka Natisni E-pošta
Thursday, 31 March 2016


Pavel Jiranek je objavil video z jadranja v Lescah. Takole je zapisal: "Spring gliding in Slovenian Alps. Big thanks go to Aeroklub Lesce (ALC) and its members for great hospitality and friendliness."
Gliding in Lesce - 2016

 
Boštjan piše o letošnji Namibiji Natisni E-pošta
Friday, 01 January 2016
V letošnji namibijski odpravi vsega po malem
(OPENSOARING, 31. decembra 2015, besedilo in fotografije Boštjan Pristavec, uredil Milan Korbar)Če so me vremenske razmere na namibijskem nebu v zadnjih letih nenehno pozitivno presenečale z dobrimi razmerami, je bilo letos morda za kanček drugače. Bilo je vsega po malem, nekaj dobrih, nekaj solidnih, nekaj manj dobrih in nekaj vremensko slabih dni.
Morda je bila največja smola, da sem na svoj prvi letalni dan le povprečno dobro izkoristil solidne razmere za večji trikotnik. Prvi dan, kot po navadi, mine v privajanju in iskanju občutkov za določanje in napoved optimalne naloge, tako da takrat zadeve še niso povsem na mestu. V naslednjih dneh smo bili deležni nekaj solidnih dni z modro termiko.

 
Prednovoletno letenje Natisni E-pošta
Monday, 28 December 2015

Ker nas do začetka sezone 2016 ločijo še približno trije meseci, zima pa nas naravnost razvaja z lepim sončnim vremenom, smo se odločili, da organiziramo akcijo prednovoletnega jadralnega letenja.

Akcija se bo pričela v sredo, 30.12. ob 10. uri.

Vabljeni ste vsi, ki potrebujete dodatne lete za ohranjanje pogojev licence jadralnega pilota, kot tudi vsi tisti, ki bi radi do začetka sezone ostali v formi ali le naredili kakšen let "za dušo".

 

Matjaž Zupan

 
Zimsko vzdrževanje jadralnih letal Natisni E-pošta
Monday, 09 November 2015

Pozdravljeni

Kot že pretekli dve zimi smo se tudi letos odločili, da zimo koristno uporabimo za izvedbo manjših vzdrževalnih del na jadralnih letalih.

V ta namen smo pregledali liste posezonskih pregledov in sestavili seznam načrtovanih opravil, ki bi jih radi izpeljali do začetka sezone 2016. Ta opravila vsebujejo odpravo napak, ki so nastale tekom sezone, odločili pa smo se tudi za poliranje več jadralnih letal, zaradi česar bo spomladi prihranjen trud z ročnim poliranjem.

Da pa nam bo to uspelo in bomo sezono pričakali z urejenimi letali, se obračam na vse člane, da po svojih zmožnostih pomagate urediti čimveč letal, ki jih bomo uporabljali vsi. Predvsem premeščanje delov letal v in iz delavnice bo zahtevalo kar nekaj rok, pa tudi v delavnici dela ne bo zmanjkalo.

Delo bo vodila že utečena ekipa, zato ste dobrodošli tudi v primeru, da morda nimate izkušenj s takim delom Pomežik

Glede na napoved dokaj stabilnega vremena bi začeli že v soboto, 14.11.2015 ob 10. uri.

 

Matjaž Zupan


 
Datum - Predavanje Letalsko pravo in Človeško delovanje Natisni E-pošta
Wednesday, 21 October 2015
Pozdravljeni

Obveščam vas, da bomo v AK ALC organizirali predavanji Človeško delovanje in Letalsko pravo.
Udeležba na predavanjih je pomembna za vse, ki še niste opravili zamenjave starih pilotskih licenc v nove licence v skladu z EASA Part-FCL. Udeležba je obvezna, če boste želeli opravljati diferencialne izpite iz teh dveh predmetov na Agenciji za civilno letalstvo.

Predavanji bosta potekali v učilnici na letališču, in sicer:

  • Letalsko pravo: četrtek, 29.10.2015 ob 17. uri
  • Človeško delovanje: petek, 30.10.2015 ob 17. uri


Prosim, da svojo udeležbo čimprej sporočite na moj E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript , da bomo vedeli število udeležencev. Na ta naslov se lahko obrnete tudi v primeru vprašanj.

Matjaž Zupan

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Naprej > Konec >>

Rezultati 28 - 36 od 74
© 2018 AK ALC Lesce