Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Jadralci
Jadralci
Tečaj za jadralne pilote - praktični del Natisni E-pošta
Wednesday, 24 May 2017

Praktični del tečaja za jadralne pilote bo v dveh delih:

- prva skupina: od sobote,27. maja do okvirno nedelje 11. junija.

- druga skupina: od nedelje, 25. junija do nedelje, 9. julija.


Zaradi padalskega tekmovanja bo letališče Lesce od petka, 23. junija do nedelje, 25. junija ob 17.00 zaprto za šolanje. V četrtek, 22. junija, ko bodo imeli padalci trening, bo letenje možno, vendar ne tudi šolski krogi.

Za pilote vlečnih letal

Lista za vpis se nahaja v predprostoru pred pisarno AK ALC. Če se vas bo več javilo za isti dan, se razporedite tako, da boste vsi vpisani enakomerno obremenjeni.

 

Janez Polenec

predsednik

 
Še je čas - osvežitveni seminar za jadralne učitelje Natisni E-pošta
Thursday, 18 May 2017Še vedno je čas, da se prijavite na osvežitveni seminar za učitelje jadralnega letenja (FI(S)), ki ga organizira Aeroklub Alpski letalski center Lesce (SI/ATO/010). Seminar bo izveden v petek, 19. maja popoldne in v soboto, 20. maja 2017 na letališču Lesce-Bled (LJBL). Tukaj je tudi Urnik predavanj.

Vse kandidate, ki se želite udeležiti osvežitvenega seminarja vabimo, da se prijavite na e-naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript

 
Blanik S5-7138, dodatna možnost za mlade pilote Natisni E-pošta
Monday, 08 May 2017
Danes popoldne se je v Lesce pripeljal dodatni blanik L-13 z registracijo S5-7138, ki bo letos pomagal pri šolanju novih in nabiranju ur tistih,
ki želijo priti do dovoljenja za jadralnega pilota (SPL).
Da pa vam ne bo dolgčas imam za vas eno vprašanje.
Na poti iz Stične v novi dom je blanik preletel tudi eno srednjeveško mesto z znamenitim gradom.
Katero mesto in grad je na sliki?Tukaj si lahko pogledate tudi posnetek pristanka in nekaj fotografij "nove" pridobitve:Vabljeni na letenje ob vsaki priliki, ko vreme to dopušča. Letos smo izpustili že kar nekaj zanimivih letalskih dni.
Se vidimo na letlišču.
 
Letalski dan v spomin na Franceta Štruklja (23. 10. 1948 – 23. 4. 1983) Natisni E-pošta
Friday, 21 April 2017

France Štrukelj

France Štrukelj, jadralni pilot, velik človek in športnik, ki je s svojim pristopom in smelim letenjem v svojem času zaznamoval slovensko jadralno letenje. Iz svetovnih tekmovanj je prinašal sveže razmišljanje o jadralnih dosežkih, s prijatelji je zarisal slovenski 500 km FAI trikotnik in ga sproti širil. Leta 1982 je opravil dva leta s ciljem in povratkom v Bosno do Drvarja in nazaj. Prvič je pristal tik pred izhodiščem v Lescah, drugič pa je let do Drvarja na povratku podaljšal do Tromeje in po natančno enajstih urah pristal v Lescah, ker je bilo za tisti čas izjemnih 644 km. Hkrati je s tem letom postavil takratni državni rekord z razdaljo 566 km v disciplini cilj-povratek.

Njegova prekratka življenjska, poklicna in športna pot se je mnogo prezgodaj končala tistega sobotnega popoldne 23. aprila 1983 na pobočju Storžiča. Njemu v spomin zato letalci Aerokluba ALC Lesce predlagamo, da vse lete, ki jih bomo v Sloveniji izvedli v nedeljo, 23. aprila 2017 objavimo na OLC s posvetilom spominu na Franceta Štruklja.
 
Prvič z več kot 100 km/h Natisni E-pošta
Wednesday, 12 April 2017
(OPENSOARING, 12. aprila 2017, Aleš Janša)


Zapis Aleševega leta z dne 10. 4. 2017 na OLC

V ponedeljek, 10. aprila se je zbudil lep, sončen dan, idealen za dolg let na zahod. Ko sem ob 8ih prišel na letališče, je nemška ženska jadralska reprezentanca že sestavljala letala. Skupaj s kolegi smo pripravili letala in jih pripravili za štart. Razen tistih, ki smo se odpravljali letet, iz kluba še ni bilo nikogar in ker sem bil zadnji od naših na vrsti za vleko, me upravnik ni spustil. Nikogar ni bilo, ki bi me zapel in prijel za krilo. Letalo sem moral poriniti iz osi steze in pomagati neki nemški skupini pri vzletanju.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 9 od 69
© 2017 AK ALC Lesce