Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Klub
Klub
Obnova Super Cuba Natisni E-pošta
Sunday, 24 September 2017

7. 12. 2017

 Obnova letala lepo napreduje. Motor smo dpeljali na srevis v Brescio, kjer bo generalno popravilo-obnova dokončano konec januarja 2018.
Delo na krilih in trupu se odvija po načrti. Dobili smo naročeno platno (dacron) in nekaj drobnega materiala. Izvaja se pregled opornic in propelerja.

Velika zahvala gre vsem, ki ste doslej prispevali za obnovo in jo s tem tudi omogočili. Še vedno pa vabimo vse, ki se še niste odločili, imate pa možnosti za to, da se opogumite in vplačate svoj prispevek. S tem boste omogočili, do bo Super Cub čim prej spet v zraku.

Hvala vsem za podporo

Gašper in Janez

____________________________________________________________

Spoštovane članice in člani.

UO AK ALC Lesce je dne 19. 9. 2017, na pobudo motorne sekcije in s soglasjem članov sprejel sklep o obnovi letala Piper super Cub PA -18 S5-DAU. Letalo bomo obnovili v sodelovanju s pooblaščenim mehanikom in sodelavci, pod nadzorom JACL. Pripravljalna dela so že v teku, prav tako pa tudi terminski plan obnove. Glavna ideja pri tej obnovi je, da povabimo vse zainteresirane člane, da sodelujete tako z moralno kot tudi fizično in finančno podporo. Fizično sodelovanje bo dobrodošlo pri vseh delih, kjer je potrebne delo, ki ne zahteva posebnega strokovnega znanja, za kar bodo obračunane tehnične ure.

V finančnem delu smo predvideli, da članom omogočimo vnaprejšnji zakup ur po fiksni ceni, ki bo nižja od kasnejše cene ure letenja z letalom. Denar bo namenjen financiranju obnove motorja in nakupu drugega potrebnega materiala za obnovo. K sodelovanju in prispevkom vabimo člane vseh sekcij Aerokluba ALC Lesce.


Koordinacijo del in tehnične ure vodi Miha Svetina, telefon 040436438, v sodelovanju z Urošem Vrečkom.

 

Pri nakazilu sredstev za obnovo je potrebno na plačilni nalog v namen plačila napisati: NALET SUPER CUB. 

V primeru, da ima vplačnik druge potrebe, sredstva lahko porabi tudi za letenje na drugih letalih ali za druge storitve v ustrezni protivrednosti. Ura letenja za tiste, ki bodo izvedli predplačilo bo po ceni 100,00 € do porabe vplačanega zneska. Kasneje in za ostale bo cena 135,00 €/uro.


Za sodelovanje se vam najlepše zahvaljujemo.

Motorna sekcija AK ALC Lesce
 
Miting malega letalstva 2017 v medijih Natisni E-pošta
Friday, 18 August 2017

Poročilo RTV SLO o Mitingu malega letalstva v Lescah dne 15. 8. 2017 v večernjih poročilih ob 22.00. Vsebuje tudi kratko izjavo Borisa Žorža ob 2. mestu na evropskem prvenstvu v jadralnem letenju za klubski razred.
Posnetek je zadnji prispevek od 5.41 minute do konca na povezavi:
http://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174486455


 
Več objav in fotografije se nahajajo na strani Aeroklub ALC Lesce.
 

Modelarji AK ALC Lesce in ostala druščina znova v akciji!
Seveda je bilo videti mnogo več kot lahko pričarajo fotografije. Predvsem pa je bil en lep poletni dan za druženje s prijatelji, znanci pa tudi s popolnimi neznanci, ki so prišli firbec past ali pa samo preživet lep poletni dan.
Vsekakor pa je vredno spomniti, da se na letališču v Lescah vedno dogaja kaj zanimivega, če le vreme to dopušča.
Zahvala pa gre vsem, ki ste se potrudili pri organizaciji in izvedbi prireditve. Tudi tem, ki so prišli samo letet po sprostitvi letališča ob 17.00. Naslednje leto bo še boljše, kajne?Fotografija osebe Aeroklub ALC Lesce.
 
Miting malega letalstva in dan odprtih vrat AK ALC Lesce Natisni E-pošta
Sunday, 13 August 2017

V torek, 15. 8. 2017 modelarji AK ALC Lesce pripravljajo tardicionalni miting malega letalstva. Ob tej priliki bo tudi predstavitev ostalih dejavnosti Aerokluba ALC Lesce, za kar pa je potrebno tudi sodelovanje ostalih članov. Za pripravo in razdelitev nalog se dobimo pred hangarjem 15. 8. 2017 ob 8.00. Vabljeni v čim večjem številu, da bi zagotovili možnost ogleda Mitinga in nemoteno predstavitev dejavnosti. To je hkrati še ena od priložnosti za nekaj obveznih delovnih ur.
Glede na velik uspeh, ki ga je z osvojitvijo drugega mesta na pravkar končanem evropskem prvenstvu v jadralnem letenju za klubski razred dosegel naš član, Boris Žorž, bomo ob 12.00 izvedli njegov sprejem in predstavitev javnosti.

 

Vabljeni!


 
Če izklopiš možgane, si v petnajstih minutah na tleh Natisni E-pošta
Tuesday, 08 August 2017


Evropski prvak je postal Nizozemec Tim Kuijpers, ki je Žorža ugnal za 90 točk. Foto: Nataša Žorž

Spletišče MMC RTV SLO je dne 8. avgusta 2017 objavilo zanimiv pogovor novinarja Tomaža Okorna z Borisom Žoržem ob osvojitvi drugega mesta na evropskem prvenstvu v jadralnem prvenstvu za klubski razred v Moravski Trebovi na Češkem. Prispevek najdete pod naslovom »Če izklopiš možgane, si v petnajstih minutah na tleh«

 

Žorž je evropski podprvak
(OPENSOARING, 11. avgusta 2017, Gorenjski Glas 11. 8. 2017)


Prispevek novinarke Vilme Stanovnik v Gorenjskem Glasu

V Gorenjskem Glasu je danes, 11. avgusta 2017 izšel prispevek novinarke Vilme Stanovnik z naslovom » Žorž je evropski podprvak «. Upajmo, da se bo ob priliki nanj spomnil tudi njegov sokrajan, kranjski župan, Boštjan Trilar.

 

 

Boris Žorž – prva medalja z velikega tekmovanja
(OPENSOARING, 12. avgust 2017, besedilo Niko Slana, fotografije Milan Korbar in Nataša Žorž)


Ekipa IPF

Boris Žorž je v Moravski Trebovi na Češkem na evropskem prvenstvu v jadralnem letenju osvojil srebrno medaljo, prvo, odkar je Slovenija samostojna država. S tem dosežkom leškega jadralca, ki je po poklicu meteorolog, je prepleteno mnogo prizadevanj

 

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 9 - 16 od 158
© 2018 AK ALC Lesce