Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Klub
Klub
Vabilo na delavnico o Uvedbi 8,33 khz razmika med govornimi kanali Natisni E-pošta
Tuesday, 02 June 2015
Javna agencija za civilno letalstvo vabi na Delavnico ob uvedbi 8,33 khz razmika med govornimi kanali za enotno evropsko nebo,
ki bo v prostorih Kontrole zračnega prometa Slovenije, Zgornji Brnik 130N, 11. junija 2015 ob 9.30.
Celotno besedilo je v prilogi.* 00jl34zj.pdf (926.37 KB - prenešeno 0 krat.)
 
POMEMBNO: Prošnja za sprejem v članstvo AK ALC Lesce Natisni E-pošta
Saturday, 23 May 2015
V zadnjih nekaj letih nismo formalno sprejemali članov kot določa statut aerokluba. Zato prošnja vsem pridruženim članom, ki so  k nam pristopili skozi možnost plačila članarina + nalet -100+200 eur. 
Moram povdariti, da vsi ti  pravno formalno niso člani temveč jim klub omogoča koriščenje letenja po klubskih cenah. Res prosim vse, ki so pristopili skozi plačilo v zadnjih  3-4 letih, da napišejo kratko prošnjo in bomo stanje tako lahko uredili.

Vse prispele prošnje bomo obravnavali na junijski seji UO aerokluba

Janez Polenec
Predsednik AK ALC
 
Pristavec zmagovalec LX pokala 2015 Natisni E-pošta
Sunday, 10 May 2015
Pristavec zmagovalec LX pokala 2015
(OPENSOARING, 10. maja 2015, besedilo in fotografije Boštjan Pristavec)Četrti in hkrati zadnji dan tekmovanja za LX pokal je vreme poskrbelo za izvrstne tekmovalne razmere. Kmalu po startu so se pojavile prvi kumulusi, ki so kazali dobra dviganja.

 
Leon Mesarič v NeDelu Natisni E-pošta
Sunday, 26 April 2015
NeDelo: »Leon Mesarič: Želim, da me kličejo tovariš«
(OPENSOARING, 26. aprila 2015, Milan Korbar, Foto arhiv ALC in Mavric Pivk/Delo)

Leon Mesarič

Leon Mesarič je zagotovo ime, ki ga starejšim slovenskim letalcem, bralcem revije Krila in ljubiteljem letalstva ni potrebno omenjati dvakrat, da zastrižejo z ušesi. V zlatem obdobju Alpskega letalskega centra Lesce je bil, pod vodstvom Franceta Primožiča, eden najpomembnejših soustvarjalcev gorenjskega kluba in predvsem ustvarjalec javne podobe letalstva na Gorenjskem. Bil je eden od vodilnih v Železarni Jesenice in je zato za letalce organiziral delo pri podiranju in obnovi plavža, kar danes ne bi bilo mogoče. ALC Lesce si je tako lahko privoščil nakup jadralnih in motornih letal. Na travniku v Lescah se je veliko dogajalo, Leon pa ni nikoli manjkal, vse je beležil s fotografskim aparatom. Leon se je ALC zavestno odpovedal, ko so si v klubu za predsednika umislil politika, ki je bil po ideologiji povsem na drugem bregu. In tako, kot je napovedal Leon, so se v klubu prav pod vodstvom predsednika-politika zgodili pretresi, zaradi katerih si klub še danes ni povsem opomogel.

Trener Gimnastike Leon Mesarič. V Žirovnici 20.4.2015 Foto: Mavric Pivk/Delo

Manj znano je, da je Leon pri 82 letih še zmeraj zelo dejaven v gimnastiki. Na Osnovni šoli Toneta Čufarja je vpeljal gimnastiko za učence in učenke, k vadbi so občasno hodile tudi gimnazijke, in prav zato je bil vselej gost na šolskih gimnastičnih tekmovanjih. To in ostale strani bogatega športnega življenja Leona Mesariča v Nedelu (26. 4. 2015) opisuje novinarka Jana Zupančič Grašič v članku z naslovom: »Leon Mesarič: Želim, da me kličejo tovariš«. Toplo priporočam branje. Za spodbudo in dobro voljo.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 41 - 48 od 156
© 2018 AK ALC Lesce