Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Klub
Klub
Pristavec zmagovalec LX pokala 2015 Natisni E-pošta
Sunday, 10 May 2015
Pristavec zmagovalec LX pokala 2015
(OPENSOARING, 10. maja 2015, besedilo in fotografije Boštjan Pristavec)Četrti in hkrati zadnji dan tekmovanja za LX pokal je vreme poskrbelo za izvrstne tekmovalne razmere. Kmalu po startu so se pojavile prvi kumulusi, ki so kazali dobra dviganja.

 
Leon Mesarič v NeDelu Natisni E-pošta
Sunday, 26 April 2015
NeDelo: »Leon Mesarič: Želim, da me kličejo tovariš«
(OPENSOARING, 26. aprila 2015, Milan Korbar, Foto arhiv ALC in Mavric Pivk/Delo)

Leon Mesarič

Leon Mesarič je zagotovo ime, ki ga starejšim slovenskim letalcem, bralcem revije Krila in ljubiteljem letalstva ni potrebno omenjati dvakrat, da zastrižejo z ušesi. V zlatem obdobju Alpskega letalskega centra Lesce je bil, pod vodstvom Franceta Primožiča, eden najpomembnejših soustvarjalcev gorenjskega kluba in predvsem ustvarjalec javne podobe letalstva na Gorenjskem. Bil je eden od vodilnih v Železarni Jesenice in je zato za letalce organiziral delo pri podiranju in obnovi plavža, kar danes ne bi bilo mogoče. ALC Lesce si je tako lahko privoščil nakup jadralnih in motornih letal. Na travniku v Lescah se je veliko dogajalo, Leon pa ni nikoli manjkal, vse je beležil s fotografskim aparatom. Leon se je ALC zavestno odpovedal, ko so si v klubu za predsednika umislil politika, ki je bil po ideologiji povsem na drugem bregu. In tako, kot je napovedal Leon, so se v klubu prav pod vodstvom predsednika-politika zgodili pretresi, zaradi katerih si klub še danes ni povsem opomogel.

Trener Gimnastike Leon Mesarič. V Žirovnici 20.4.2015 Foto: Mavric Pivk/Delo

Manj znano je, da je Leon pri 82 letih še zmeraj zelo dejaven v gimnastiki. Na Osnovni šoli Toneta Čufarja je vpeljal gimnastiko za učence in učenke, k vadbi so občasno hodile tudi gimnazijke, in prav zato je bil vselej gost na šolskih gimnastičnih tekmovanjih. To in ostale strani bogatega športnega življenja Leona Mesariča v Nedelu (26. 4. 2015) opisuje novinarka Jana Zupančič Grašič v članku z naslovom: »Leon Mesarič: Želim, da me kličejo tovariš«. Toplo priporočam branje. Za spodbudo in dobro voljo.

 
VFR letalska navigacijska karta Republike Slovenije 1:250 000 Natisni E-pošta
Tuesday, 21 April 2015Spoštovani uporabniki slovenskega zračnega prostora,

Na podlagi izkušenj iz preteklih let smo se v podjetju Kontrola zračnega prometa Slovenije, d.o.o. tudi letos odločili, da imetnikom veljavnih licenc za pilota katerekoli kategorije brezplačno ponudimo VFR GPS karto. Tovrstna akcija je v preteklih letih naletela na zelo pozitiven odziv.

Vsi imetniki licence pilota letala ali helikopterja lahko VFR GPS karto Slovenije 2015 brezplačno naročijo na spletnem naslovu:


Varno po slovenskem nebu.Gregor Ambrož
Služba zrakoplovnih publikacij / Aeronautical information publication

Kontrola zračnega prometa Slovenije, d.o.o.
Slovenia Control, Ltd
Zgornji Brnik 130n, 4210 Brnik - aerodrom, Slovenia
T: +386 4 20 40 365,
M: +386 41 713 151
E: E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript
S:

 
Zapisnik zbora članov AK ALC Natisni E-pošta
Friday, 27 March 2015
Na naslednji povezavi najdete Zapisnik zbora članov AK ALC, ki se je dogajal 20. 3. 2015.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 33 - 40 od 146
© 2017 AK ALC Lesce