Iskalnik

Sponzorji

Image

Image

Novice arrow Klub
Klub
Spletna kamera AK ALC Natisni E-pošta
Wednesday, 27 January 2016

Uspelo je! Tukaj je spletna kamera, ki naj vam bo predvsem v pomoč, da se boste lažje odločili za prihod na letališče (pa čeprav samo zaradi druženja - na letališču se vedno dogaja!)

Klik na sliko odpelje na živo sliko!

 
Čestitka Borisu in Matjažu Natisni E-pošta
Monday, 18 January 2016

Čestitam Borisu Žoržu In Matjažu Zupanu za uspešen prvi letošnji zimski prelet - 480 km in s tem uspešen štart v novo jadralsko sezono.

Upajmo, da bo takšnih dobrih zimskih jadralnih vikendov še več.

 

Janez Polenec

Predsednik AK ALC

 

 480 km na zadnjem sedežu DG-500
(OPENSOARING, 17. januar 2016, besedilo Matjaž Zupan, foto Aleš Janša, Milan Korbar in Boris Žorž)


Matjaž Zupan, na zadnjem sedežu DG-500

V soboto popoldan, med zimskim vzdrževanjem jadralnih letal, me je poklical Boris. Naslednji dan naj bi namreč pihal okrepljen severni veter, kar bi bilo smiselno izkoristiti. V Lescah že več kot desetletje poteka projekt, katerega cilj je odleteti 500 km v vsakem od mesecev v letu, vendar nam, kljub večletnemu trudu, januarja to še ni uspelo. Obema se je to zdela idealna priložnost za osvojitev tega cilja.

 
Športne znamkice FAI 2016 Natisni E-pošta
Monday, 04 January 2016
Pozdravljeni

Vsi, ki v letu 2016 potrebujete FAI znamko za udeležbo na tekmovanjih v jadralnem letenju (velja tudi za tekmovanje v preletih!), postavljanje rekordov in osvajanje pogojev za FAI značke, mi to prosim preko E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebuješ Javascript ali foruma AK ALC sporočite čimprej, oz. najkasneje do petka, 22.1.2016.

Cena FAI znamke za leto 2016 je 25 €, po 31.1. je cena 50 €.

Tisti, ki FAI znamko naročate prvič, boste potrebovali tudi izkaznico LZS, ki stane 7 €.

Poleg tega mi morate za izdelavo izkaznice posredovati tudi osebne podatke:

  • Ime in priimek
  • Naslov bivanja
  • Datum in kraj rojstva


Poleg tega morate novi člani LZS izpolniti in podpisati tudi izjavo in kodeks LZS. Najbolje, da mi oboje pošljete v elektronski (skenirani) obliki.

 

Matjaž Zupan

 
Obvestilo Natisni E-pošta
Friday, 01 January 2016

Spoštovani člani Aerokluba

Srečno in uspešno leto 2016 - VELIKO VARNEGA LETENJA 

 

Pomembne spremembe za leto 2016

Spremenjena članarina na 150 €

Namen te spremembe je čimvečji del fiksnih stroškov delovanja aerokluba spraviti v članarino. Fiksni stroški aerokluba že nekaj let neprekinjeno rastejo. Največji strošek so vzdrževanje letal, tako motornih kot tudi jadralnih. Dodaten zajeten strošek predstavljajo dajatve Javni agenciji za civilno letalstvo za vsakoletna dovoljenja za opravljanje dejavnosti ter zavarovanja in občinske dajatve. V zadnjih dveh letih se je povečal tudi strošek za poslovanje (banka – internet – telefonija) za dobro tretjino.

Zaradi tega smo povečali članarino, da bi na ta način lažje obvladovali skupne stroške aerokluba.

Kaj je še pomembno: Od novega leta dalje bomo imeli ločene interne račune. S tem bo vsaka sekcija vedela, s kakšnimi sredstvi razpolaga. Pri vplačilih vas prosimo, da člani plačujete karseda veliko stroškov preko banke ali pošte na TRR aerokluba. Pri vsakem nakazilu za nalet je pomembno, da napišete za katero sekcijo vplačujete: J jadralno, M motorno, P padalsko. Na primer: Vplačal Cene K. za nalet 160€ J / ali: Vplačal Uroš G. za nalet M

Cene za jadralni start so: 17€ (cena se ni spremenila)

Cena članskega letenja na C172 se poviša na 135 €, šolanje za nečlane je 170 €.

Podražitev je nujna zaradi nabav kakršnekoli opreme ali pri dodatnih popravilih, saj nam osnovna cena ne pokrije vseh stroškov.

 

Trenutno smo v fazi prodaje letala PA25, G-BNZV. Kupnina je namenjena za zamenjavo s Citabrijo, ki jo bomo plačali v treh letnih obrokih.


Janez Polenec

Predsednik AK ALC

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 17 - 24 od 146
© 2017 AK ALC Lesce